UPDATE – Ai putea trai o viata in umbre si lumini?

AICI puteti gasi si filmuletul de prezentare pentru cazul lui Valentin!

HAIDETI SA-L AJUTAM!

 

 

Stiu si sunt aproape convinsa ca nu trece zi de la Dumnezeu fara ca tu sa vezi o fotografie pe facebook, sau la tv, sau intr-un ziar care sa infatiseze un apel umanitar; stiu ca probabil asa cum face majoritatea, si tu obisnuiesti sa treci cat mai repede cu scroll-ul peste acea fotografie, doar, doar sa nu o mai vezi pentru ca ori iti face rau si te emotioneaza, ori pur si simplu refuzi sa mai dai atentie la astfel de lucruri. E foarte adevarat ca in zilele noastre intalnim din ce in ce mai multe cazuri de acest gen si toate incearca sa ne inmoaie sufletul macar un pic. Cu siguranta ca toti ar avea nevoie de ajutor, toti isi striga disperati durerea, toti ar vrea sa aiba cat mai repede acei bani pentru acea operatie in strainatate, sau pentru a se face bine cumva.

In ceea ce ma priveste, trebuie sa recunosc ca fiecare caz in parte de acest gen ma emotioneaza…il citesc, apoi imi spun “fereasca Dumnezeu ce nenorocire s-a abatut asupra acestor oameni”. In ceea ce priveste donatiile, stiu ca de cele mai multe ori sumele de care acesti oameni au nevoie sunt unele exorbitante si chiar nu consider ca mi-as putea permite sa ajut, desi va jur ca daca as avea posibilitatea as face-o fara sa stau pe ganduri si i-as ajuta cu bani pe fiecare in parte. Au fost si dati cand mi s-a intamplat sa fac unele donatii insa sumele au fost foarte mici. Totusi, am fost impacata cu mine insami ca am putut face macar atat.

Ar trebui ca de fiecare cand citesti un astfel de mesaj, sau cand vezi o astfel de fotografie cu strigat dupa ajutor, sa incerci sa te pui doar o secunda in locul acelor oameni si sa te gandesti cam ce ai putea face tu, sau cum ai reactiona? Eu una sunt mai sensibila de fel si chiar ma gandesc la acei oameni necajiti din toate punctele de vedere. Si pentru ca stiu ca printre voi sunt atatia care in mod sigur isi permit sa faca o donatie cat de mica, v-as ruga sa aveti rabdarea si interesul pentru a descoperi si poveste lui Valentin…

“Valentin a venit pe lume la 7 luni când mama lui a suferit o hemoragie, s-a născut la Râmnicu Sărat prin cezariană, a stat cinci săptămâni într-un incubator şi a plecat acasă lângă surioara lui de 16 ani cu o fişă medicală în care scria că este perfect sănătos. Şase luni mai târziu, părinţii aflau că puiul lor nu poate vedea pentru că are retina dezlipită şi că niciodată în România nu va putea fi salvat.

 S-a născut prematur la şapte luni prin cezariană, a stat cinci săptămâni într-un incubator în Maternitatea din Buzău unde s-a luptat pentru viaţa lui. A simţit căldura părinţilor încă de la prima atingere pentru că era iubit din tot sufletul. Venise târziu în familie, el fiind al doilea copil după o fată de 16 ani. După cinci săptămâni, colivia din sticlă se înlocuia cu un pătuţ călduros cu jucării şi culori. Medicii erau liniştiţi în privinţa lui şi au dat bilet de externare prin care părinţii primeau cea mai bună veste: era perfect sănătos. Toată familia era fericită pentru că ce fusese mai greu trecuse cu bine, însă lucrurile stăteau cu totul şi cu totul altfel. Nenorocirea s-a abătut asupra părinţilor şase luni mai târziu când pe ochişorii micuţului a apărut o pată. Atunci, au aflat cu stupoare că băieţelul lor nu vede şi nu a văzut lumina zilei, că are retina dezlipită. A fost diagnosticat cu retinopatie de prematuritate grad V.

Medicii de la Spitalul de la Oftalmologie Bucureşti le-au spus că şansele de reuşită în cazul unei intervenţii chirurgicale sunt mai puţin decât reduse. Părinţii au făcut eforturi supraomenesti pentru copilul lor. Erau disperaţi şi pentru nimic în lume nu au vrut să accepte condamnarea copilului. “După naştere am întrebat dacă băiatul este bine şi ne-au spus că da. Pe biletul de ieşire scria că văzul si auzul sunt perfect normale. Nu am avut nicio bănuială. Când am aflat că nu vede şi că şansele pentru a vedea lumina zilei sunt aproape inexistente am simţit cum cerul cade pe mine”, spune tatăl băiatului.

Au bătut din uşă în uşă pentru a cere dreptul la o viaţă normală pentru copilul lor. Strigătele lor de neputinţă nu erau auzite. Simţeau că totul se năruie pentru ei. Băieţelul lor nu avea niciodată să le vadă iubirea din ochi, nu avea să vadă culorile toamnei sau jucăriile din camera lui. Au apelat la Organizaţia Salvaţi Copiii România unde au primit îndrumare pentru a avea semnăturile necesare pentru o deplasare în străinătate. Au aflat că în America, băiatul poate fi salvat. Înainte de a ajunge peste ocean, aveau nevoie să meargă în Italia la un control pentru că doctorul din America era originar din Italia. Au făcut control, au reuşit să strângă şi bani pentru a pleca în America la operaţie şi în mai, anul trecut, copilul a fost operat.

Întervenţia a decurs bine şi băieţelul a început să zărească puţin cu ochiul drept. Procesul de vindecare este lung şi anevoios, dar există speranţe. Acum băieţelul trebuie să ajungă din nou în Italia la un control şi pentru asta este nevoie de o mie de euro. Pentru mulţi oameni nu înseamnă nimic, însă pentru părinţii copilului înseamnă o avere. “Aş da orice să pot să-i salvez ochişorii. Când ne ia braţe pune mânuţele pe faţa noastră pentru a ne recunoaşte, ţi se rupe inima. Într-o zi mi-a zis: Mama, te văd! Nu pot găsi cuvintele potrivite pentru a descrie ce a fost în sufletul meu în acel moment. Vede în umbre şi lumini, trăieşte în umbre şi lumini. Ne dorim să se facă bine, ne dorim să nu mai depindă de noi că noi nu o să trăim veşnic. Visez ca în viitor să se poată descurca singur, să meargă la şcoală, să înveţe o meserie”, spune mama lui Valentin. Au nevoie de ajutor pentru a-i oferi copilului o viaţă normală.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot face donaţii în conturile de mai jos:

Titular: Cristea Florica Nicoleta

Cod IBAN: RO03RNCB0097063497800002

COD IBAN: RO73RNCB0097063497800003

Sucursala: BUZAU RIMNICU SARAT

 

sau

 

 

Titular: Cristea Florica Nicoleta

Cont la Banca Transilvania

RON: RO07BTRLRONCRT 0202303701

USD: RO58BTRLUSDCRT 0202303701

Sucursala: BUZAU RIMNICU SARAT

 

foto_valentin_45_03779300

Sincer va spun si eu ca am vorbit cu mamica lui Valentin si este disperata; isi doreste din tot sufletul sa faca rost de aceasta suma de bani pentru a putea pleca cu copilul din nou la investigatii. Daca aveti cont de Facebook, pe mama copilului o puteti gasi chiar AICI! Aveti mai sus de asemenea si conturile in care puteti depune banutii, atat cat puteti voi si cat va lasa inima. De data aceasta trebuie sa recunoastem ca suma nu este una atat de imposibila, insa pentru parintii lui Valentin este peste puteri!

Haideti sa facem o fapta o buna si sa nu uitam ca DAR DIN DAR SE FACE RAI! In ceea ce ma priveste voi face o donatie pentru Valentin chiar maine si promit asta chiar aici de fata cu voi. Nu conteaza suma asa cum am mai spus!!! Important este sa va doriti sa ajutati acesti oameni. Nu va ia foarte mult sa ajungeti pana la banca, v-ati putea rupe putin din timpul vostru pentru a ajuta un copil ce are viitorul inainte, sa vada lumina zilei, sa-si vada si sa-si cunoasca parintii, sa poata visa la viitorul sau cu ochii larg deschisi!

Haideti sa-i dam o sansa lui Valentin!!!

VA MULTUMESC!

***roaniatv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *