De ce să te documentezi permanent…

Ceea ce voi descrie în acest articol s-a întâmplat undeva prin vara acestui an, mai exact în luna Iulie, atunci când am fost întrebată la locul de muncă de către șefii mei dacă aș vrea să merg la un “workshop” în legătură cu Erasmus+, mobilitate pentru tineret. Sinceră să fiu, pe atunci nu prea știam mai nimic despre toată treaba asta, nici nu citisem și nici nu mă informasem, ceea ce mă făcea să fiu și mai curioasă și bineînțeles să accept această provocare. De ce o numesc provocare? Pentru că la momentul respectiv, având în vedere că totul pentru mine se dovedea a fi nou, era destul de clar că trebuia să mă ghidez după cele învățate în câteva zile de curs, iar la final să arăt care ar fi proiectul gândit de mine dacă ar fi să aplic pentru Erasmus+tineret. Pentru proiectul gândit și pentru tot ce am învățat la acest workshop, trebuie să-i mulțumesc și doamnei Nicoleta Griguță.

Ce este Erasmus+(foarte pe scurt) …

Este programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014-2020. Educația, formarea, tineretul și sportul pot avea o contribuție majoră la abordarea schimbărilor socioeconomice, principalele provocări cu care Europa se va confrunta până la sfârșitul deceniului, și la punerea în aplicare a agendei de politici europene pentru creștere economică, locuri de muncă, echitate și incluziune socială. Programul Erasmus+ este conceput cu scopul de a sprijini eforturile țărilor participante la program de a utiliza în mod eficient talentul și capitalul social al Europei, într-o perspectivă a învățării pe tot parcursul vieții prin corelarea sprijinului acordat învățării formale, non-formale și informale în domeniile educației, formării și tineretului. De asemenea, programul îmbunătățește posibilitățile de cooperare și de mobilitate cu țările partenere, în special în domeniile învățământului superior și tineretului.

În cadrul cursului am avut parte de doi super formatori, Roxana și “Trompy” cărora aș vrea să le mulțumesc și aici pentru toată dedicarea lor și pentru câte am învățat de la ele în doar câteva zile. Sunt două persoane sensibile, simple, dar extrem de bine dotate la capitolul informații și bineînțeles super inteligente. Au încercat încă din prima zi să ne introducă în miezul proiectelor Erasmus+ , dar au facut-o practic “jucându-se” cu noi; și când spun asta mă refer la modul în care ele știau să ofere informații, la jocurile create pe parcurs și la tot ceea ce înseamnă simpla comunicare cu noi, cei prezenți acolo.

Pentru cei care sunt interesați, îi invit să se documenteze sau chiar să ia legătura cu cei de la Erasmus+, mai ales că deja Ghidul programului Erasmus+2018  este disponibil. În ceea ce mă privește, concluzia pe care am tras-o în urma acestor zile pline de informații și de lucruri exclusiv interesante, este că pentru a aplica și pentru a reuși să concepi un astfel de proiect, ai nevoie de o întreagă echipă, de idei puse cap la cap, de documentări și informații, de mult curaj, interes, pasiune și dorință pentru preocuparea în acest demers.

Mai jos vă las câteva fotografii pentru a vedea cum au decurs cele câteva zile de workshop Erasmus+ 🙂

Pe curând! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *