Guest-post – Apucaturi blogosferice

 Salutare!

Multa lume dezbate problema “blogger” vs “oameni cu blog”. Dupa mine, discutia e falsa. Eu in continuare o sa va vorbesc despre pasiunea bloggeritului. Pasiune pe care o pot avea atat bloggerii, cat si non-bloggerii.

Cine va vorbeste? Pai Emil Calinescu sunt, triplu blogger: Emil Calinescu.eu , Studentul Minune , Minunat.eu .

Asadar, cum se manifesta aceasta pasiune? Ce anume ajung sa faca unii oameni? Pai:

  1. Sa scrie pe blog orice intamplare personala, cat de neinsemnata. Ai fost la munte si era prima ninsoare pe anul respectiv? Foarte bine: scrie pe blog. Ai fost pana la pizzeria pe care au mai vizitat-o alti 500 de oameni? Foarte bine: scrie asta pe blog. Nu te platesc pentru asta? Nu conteaza, tu scrii.
  2. Sa scrie in cv la hobby-uri: bloggingul. Ulterior, il vor pune la “alte activitati” (la student/scolari vor figura la categoria “activitati extra-curiculare”), iar unii, mai nebuni, il vor pune la experienta in munca. Ei chiar muncesc.
  3. Sa viziteze din ce in ce mai multe bloguri. Sa intrebe cand cunosc un om daca are blog. Iar daca are, de curiozitate, sa-si arunce un ochi acolo. Poate-poate vor gasi ceva interesant. Si chiar daca nu, dupa intalnirea cu acel om vei semnala asta la tine pe blog.
  4. Sa invidieze pe apropiati nu din cauza ca au leafa mai mare ori masina mai buna, ci ca au blog mai vizitat. “Ce face domne ala de are blogul mai vizitat ca al meu?De fapt e un analfabet/o analfabeta?”.
  5. Sa nu-ti fie rusine sa te prezinti in blogosfera asa cum esti. Sa spui ce-ti place, ce nu-ti place. Sa anunti ce haine ti-ai luat, ce masina ti-ai luat. Sa anunti cand ti-ai schimbat jobul. Sa stie lumea totul despre tine.

Nu, nu e nimic anormal la tine. Doar ca te pasioneaza bloggingul. Nu se stie daca vei ajunge blogger mare, A-lister cum se zice. Nu garanteaza nimeni ca vei lua bani din blog. Dar pasiunea si scrisul nu ti-l va putea lua nimeni. Tu vei scrie in continuare pentru 10, 20, 50 sau 100 de unici ai tai. Altii au 10 mii. Dar ce conteaza. Ai tai sunt mai apropiati, ii cunosti poate pe toti. Ala sigur nu-I cunoaste pe cei 10 mii.

Inchei cu un indemn la blogareala. Indiferent de statistici, indiferent cat de “bun” esti, nu renunta la bloggerit. Nu toti au talent sa fie bloggeri de top, dar in afara de nitel timp liber, ce aveti de pierdut? Si e atat de frumoasa activitatea asta J

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si va astept si pe blogurile mele cu un guest :).

0 Replies to “Guest-post – Apucaturi blogosferice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *