Guest – post – Carti pe rafturi

Salutare! Azi Roberto ne incanta cu un guest-post! Lectura placuta! 🙂

Tu cât de des citeşti cărţi din bibliotecă?

Vreau să discutăm puţin despre cărţi în general şi despre citit şi să fac referire la persoanele care nu au treabă deloc cu cititul!

În biblioteci sunt o mulţime de rafturi utile cu tot felul de cărţi, ca să avem de unde alege şi totuşi parcă refuzăm să citim.

Ceea ce poate însemna moartea lecturii, cărţile o să ajungă un fel de pergamente, iar bibliotecile un fel de muzeu. Asta probabil din cauza calculatorului şi extinderii a internetului. Cum îmi place mie să spun, internetul este cea mai mare bibliotecă, în speranţa că biblioteca o să mai existe în continuare, chiar şi pe internet. Chiar dacă internetul nu poate înlocui biblioteca, pentru că au caracteristici total diferite şi informaţiile din bibliotecile reale sunt mult mai relevante ca bibliotecile virtuale!

Oricum indiferent de tipul bibliotecii, ambele sunt un mediu favorabil pentru lectură şi cultură, iar prin acest articol încerc să încurajez lectura şi să nu uităm bibliotecile oraşului, ale şcolilor, chiar dacă acest lucru nu o să se întâmple degrabă, în România există acest risc, cu toate investiţiile în achiziţii noi, în restaurarea lor, renovarea şi oferirea calculatoarelor şi a internetului chiar în biblioteci!

Internetul trebuie să fie o alternativă, nu un înlocuitor a bibliotecii, care de asemenea are şi el avantajele sale.

Nivelul de informaţii care se găseste în rafturile bibliotecilor online sunt mult mai mari, de fapt sunt imense, iar accesul la ele este mult mai uşor, mult mai rapid şi oricând, de oriunde! Pot fi disponibile şi ziua şi noaptea chiar şi persoanelor care nu se pot deplasa din casă! De aceea spun eu că internetul este cea mai mare bibliotecă online

Şi limitându-mă doar la cărţi, nu ştiu de ce am impresia că oamenii care citesc, sunt din ce în ce mai puţini!  Dacă ar fi să îmi imaginez o lume fără cărţi şi biblioteci sau fără cititori, nu ştiu ce s-ar întâmpla şi încerc totuşi să încurajez în special tineretul să mai meargă din când în când la o bibliotecă, să împrumute o carte şi să o citească, dacă nu cel puţin într-o bibliotecă virtuală.

Tu ce părere ai despre asta?

Scris de K.Roberto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *