GUEST – POST – Ce inseamna a fi fericit?

Va invit sa lecturati ceea ce am scris in deplasare pe blogul Vienelei!

Iata-ma undeva in “deplasare”, si anume pe blogul unei persoane foarte dragute, adica Vienela! Bineinteles ca nu a putut decat sa ma onoreze aceasta invitatie a ei de a scrie pe blogul sau, si mai ales…de a scrie fara reguli :))! Despre mine…o Doamne din nou trebuie sa vorbesc despre mine? 🙂 Sunt jumatate olteanca, jumatate munteanca si inca jumatate de la mine putere, dobrogeanca! 🙂 Imi place sa cred ca sunt o sotie calma, iubitoare si gospodina…am si un job si in rest imi place la nebunie sa cant. Ajunge cu prezentarea…daca vreti sa aflati mai multe despre mine, va invit sa “ma cititi” la urmatorul link: http://aurarusu.wordpress.com/   – De prin viata adunate…

 

Pentru a avea o viata fericita, trebuie sa ai o minte linistita…

 

Am ales sa scriu despre “fericire” pentru ca in ultima perioada mi-a fost dat sa intampin si sa invat multe! De multe ori stau si ma intreb “ce inseamna a fi fericit cu adevarat?” Sau mai bine zis, “de ce anume avem nevoie pentru a fi cu adevarat fericiti?” De ce totul in viata asta se rezuma la bani? Chiar daca vroiam sa ocolesc intrebarea asta, pana la urma este imposibil, nu? De ce nu suntem in stare sa punem pret pe lucrurile marunte din viata noastra, care ne-ar putea face de mii de ori mai fericiti?

Am sa explic ce inseamna fericirea pentru mine personal…in primul rand inseamna sa fiu sanatoasa, sa imi stiu parintii sanatosi, sa imi stiu sotul sanatos, sa primesc iubire si caldura din partea familiei mele, sa fiu inteleasa si ascultata atunci cand am o problema, sa existe intelegere in familie si sa ne iubim unii pe altii! Probabil ca lista ar putea continua la nesfarsit, dar o sa ma opresc aici. Consider ca fiecare zi data de la Dumnezeu este un prilej de bucurie si asa ar trebui sa fie pentru toata lumea! Simplul fapt ca in fiecare dimineata te trezesti si mergi pe picioarele tale si pornesti o noua zi, ar trebui sa insemne fericire! Chiar si un rau intamplat intr-o zi, trebuie sa ne bucure deoarece astfel ne descoperim emotiile si trairile interioare! Nu conteaza daca azi avem o zi mai putin buna, sau maine avem o zi extraordinara! Nu trebuie sa facem diferenta intre ele, sau sa simtim ca a fost o asa mare prapastie intre acele doua zile! Nu! Trebuie sa incercam sa luam tot ce e bun si tot ce e pozitiv din ziua care noua ni s-a parut putin mai “slaba”! Trebuie sa stim sa profitam de fiecare moment in parte, sa ni-l asumam si sa spunem: “E “raul” meu, e ceea ce mi-a fost dat sa intampin astazi si il accept asa cum e!

Sunt atat de multe momente in viata asta care ne fac sa ajungem sa nu mai vrem nimic, sa nu mai stim de nimic si asa mai departe! Asa este, corect…si cred ca oricine trece mai devreme sau mai tarziu prin momente de acest gen! Dar pe langa acestea, sunt si alte lucruri intamplate exact in ziua cu pricina care ar trebui sa ne faca sa ne “ridicam” si sa nu uitam ca intotdeauna va exista speranta si mai ales ca Cel de sus nu uita pe nimeni in momentele cele mai dificile din viata! Atat timp cat mintea noastra “pluteste” si e “libera” de ganduri negre si pesimiste, fericirea nu conteneste sa apara! Pesimismul si tristetea pornesc din lucruri necurate, cum ar fi minciuna, ura, invidia, orgoliul si rautatea omului! Cu cat vrei sa te inversunezi mai mult pe viata sau pe o persoana anume, cu atat iti va fi mai greu tie insati si cu atat vei fii mai nefericit!

Nu uitati ca…FERICIREA OMULUI PORNESTE INTOTDEAUNA DE LA LUCRURILE MARUNTE! NU TREBUIE DECAT SA FACEM UN MIC EFORT SI SA LE OBSERVAM, SA NU ACCEPTAM SA TREACA FARA ROST PE LANGA NOI!

 

      Salut toti cititorii blogului Vinelei si bineinteles toti cititorii blogului De prin viata adunate!   Si multumesc Vienela!

O zi linistita si mai ales fericita!!!

Rusu Aura

0 Replies to “GUEST – POST – Ce inseamna a fi fericit?”

    1. E cam cu dus si intors si cu fericirea asta. Cred ca depinde foarte mult de fiecare in parte. Pentru ca daca iti propui sa fii fericit in momentul asta, poti sa fii oricum si indiferent de orice. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *