Interzis ca medicii sa mai dezvaluie sexul copilului?

     

O noua stire aparuta azi in ziar mi-a atras atentia, mai ales pentru faptul ca tot ceea ce inseamna sanatate, mamici, tatici, copii, ma intereseaza destul de mult. Este vorba despre o propunere de lege europeana, prin care se doreste ca medicii sa nu mai dezvaluie parintilor sexul copilului inainte ca acesta sa se nasca. Comitetul pentru egalitatea sanselor, sustine ca sunt din ce in ce mai multe cazurile in care mamele fac avort, atunci cand acestea afla ca sexul copilului este feminin. Asta se intampla mai ales in unele state din fosta URSS, membre ale Consiliului European. Totusi…daca aceasta lege va fi aprobata, se va aplica in toate cele 47 de state membre, adica si in Romania.     Vicepreşedintele Comitetului de Etică al Colegiului Regal al Obstetricienilor şi Ginecologilor din Marea Britanie, dr. Gillian Lockwood, a declarat că “propunerea legislativă nu ar aduce nici un beneficiu, deoarece parintii află care este sexul copilului după 20 de săptămâni de viaţă intrauterină, stadiu în care avortul nu este permis decât din raţiuni medicale.” (1)  

   Sincera sa fiu, aceasta decizie mi s-ar parea si una de bun augur, dar totusi sunt si putin sceptica. Cei mai multi dintre parinti, prefera sa afle sexul copilului inainte, pentru a se putea pregati, pentru a-si putea achizitiona hainute roz, sau poate albastru, sau pentru a stii cu ce culoare sa aranjeze camera copilului. Da, mi se pare oarecum normal sa poti stii la ce sa te astepti, si poate nu neaparat pentru a stii ce fel de hainute sa cumperi, ci poate mai ales pentru ca arzi de nerabdare, pentru ca esti prea emotionata in acele momente, si pentru ca orice mama se gandeste la puiul ei. De asemenea…ce te faci daca cumva Dumnezeu a vrut sa fie atat de darnic cu tine incat sa-ti dea 2 dintr-o lovitura? Sau de ce nu, chiar 3? Cred ca atunci e oarecum mai grav sa te afli in situatia de a nu stii la ce sa te astepti, nu? Adica surpriza la momentul nasterii, va fi una extrema. Pe de alta parte…in ceea ce ma priveste pot sa spun ca da, eu sunt in aceasta privinta ceva mai superstitioasa si chiar daca medicul mi-ar spune: “Felicitari! Vei avea un baietel!” sau “Felicitari! Vei avea o fetita!” (sau varianta cu gemenii – Doamne ajuta!), oricum nu as cumpara nici macar un singur obiect pentru copil pana cand nu va vedea lumina zilei. Asa ca…pentru mine una si cred ca pentru multi dintre voi, in ziua de azi mi se pare ca mai putin conteaza ce sex are copilul tau. Important este sa se nasca sanatos si voinic! Deci, prea putin m-ar ajuta daca mi-ar spune medicul ca as avea fetita sau baietel. Stiu atatea persoane care au facut fetite la inceput si care isi doreau si un baietel. Si tot au facut fetite si uite ca Dumnezeu nu a vrut sa le dea si baietel; insa nu au renuntat la nici una dintre fete! Parerea mea este ca un copil e un dar de la Dumnezeu si ca NU AVEM VOIE sa fim pretentiosi in ceea ce priveste sexul acestuia. Ci sa ne rugam sa fie sanatos si sa-i multumim lui Dumnezeu pentru ca a binevoit sa ni-l trimita!

In concluzie…sunt sigura ca si daca aceasta lege va fi impusa in Romania, oricum mamele care isi doresc sa stie ce vor avea (fetita/baietel), stiu prea bine ce au de facut. Si haideti sa fim seriosi…la noi e foarte simplu cand iti doresti ceva (mai ales in ceea ce priveste un medic)! Nu cred ca are rost sa va mai spun cum rezolvati, nu? 🙂

(1) Mai mult: Medicii vor avea interzis să dezvăluie sexul copilului – Familie | Libertatea.ro

O ZI MINUNATA VA DORESC!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *