Nimic nu-i atat de usor ca a critica! Nimic nu-ti pica din cer! Nimic nu-ti aduce bucuria decat finalul rabdarii si al sacrificiilor tale!

“Ca de cand nu ne-am vazut
Multa vreme a trecut
Si de cand m-am departat,
Multa lume am imblat…”

Tare dragi imi sunt poeziile eminesciene iar versurile acestea mi-au venit in minte gandindu-ma la voi, cei de aici.

Cand omul nu-si gaseste uneori locul sau, cand are momente dese in care simte ca nu stie pe unde “sa se aseze”, cand mintea-i zboara in o mie de locuri, cand are impresia ca uneori e neinteles, prefera cateodata sa se inchida in propria-i carapace si sa astepte sa treaca o vreme, o perioada…perioada aceea care nu-i este tocmai prielnica, acea perioada din viata in care nu se simte tocmai in largul lui, in care si-ar dori sa faca cu totul alte lucruri decat cele din realitatea; acea perioada despre care ti-ai dori sa o vezi zburand ca vantul si ca gandul!

Uneori viata nu e roz, desi se spune ca indiferent cum ar fi, ea trebuie traita cu intensitate pentru ca e darul nostru divin. Si totusi…ai si tu momente in viata ta, sau chiar perioade mai lungi in care ma gandesc ca nu te simti tocmai confortabil. E adevarat ca uneori incerci sa ai momentul tau de fericire intr-un “selfie” afisat pe facebook, insa cu siguranta simti cum acel moment te depaseste cu pasi repezi, riscand sa ramai din nou impreuna cu realitatea. Uneori mintea iti zboara departe si sunt convinsa ca te vezi intr-o alta lume, probabil te vezi acolo unde ti-ai dori de fapt sa fii; insa brusc trebuie sa devi din nou constient si sa cobori incet, dar sigur cu picioarele pe pamant! Nu-i tocmai cel mai fericit moment al vietii tale, insa cu siguranta e prezentul de care nu poti fugi indiferent cat de tare iti doresti cateodata.

De ce sa inceri sa fii ceea ce nu esti de fapt? De ce sa te chinui si sa nu te accepti exact asa cum esti tu? De ce iti place sa te transpui in ceva ireal? Oricum cineva va fi intotdeauna mai bun decat tine, mai frumos decat tine, mai destept decat tine…insa tine minte un lucru: NIMENI NU POATE FI CA TINE! Indiferent de sacrificiile pe care va trebui sa le faci la un moment in viata, indiferent de greul pe care-l vei simti cateodata, nu incerca sa te schimbi in acel cineva care iese din casa cu zambetul pe buze, dar care are un suflet absolut daramat din pricina problemelor! Nu te schimba ca oamenii sa te placa. Oamenii vor fi langa tine indiferent, doar daca iti pot intelege deziluziile si dezamagirile momentului in sine. Incearca sa ramai tu insuti si oamenii te vor iubi pe tine, cel adevarat!

Lumea e tot timpul plina de rautate, te invarti mereu in acel cerc vicios de care trebuie zilnic sa incerci sa scapi. Unii cred ca sunt puternici, ca sunt duri, insa viata te loveste atunci cand te astepti mai putin, indiferent de ceea ce incerci sa pari a fi.

Ce ramane de facut? Nimic mai simplu: sa te aduni, sa te ridici de fiecare data, sa induri, sa razbati si sa lupti pana la capat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *