Nu cere ceea ce nu poti oferi!

De ce nu gandesti inainte sa incepi sa vorbesti? De ce nu meditezi o clipa inainte de a incepe sa dai sfaturi? De ce iti este greu sa te faci inteles? Si mai ales de ce iti este greu sa-i intelegi pe ceilalti?De ce iti place ca cei din jurul tau sa zambeasca si sa fie in forma atunci cand doar tu ai chef si esti bine-dispus/a? De ce atunci cand tu esti trist/a nu suporti pe nimeni si toata lumea in jurul tau trebuie sa “moara” ? De ce esti fals/a chiar si cu tine insuti/insati?

Fiecare persoana are la un moment dat o stare anume, mai buna sau mai putin buna; unii oameni au nevoie sa fie intelesi, sa fie ascultati si nu sa primeasca sfaturi si lectii de viata in cele mai dificile momente ale lor. Insa altora le place doar sa se disculpe in astfel de momente. De ce nu poti fi realist cu tine insuti? De ce nu realizezi ca de fapt iti faci rau traspunandu-te intr-o alta persoana atunci cand esti in prezenta celorlalti? De ce ai tot timpul pretentia ca tu si doar tu sa fii cel ascultat, cel inteles si cel “vaitat” atunci cand simti ca nu ti-e bine? De ce-ti place sa atragi compasiunea de partea ta atunci cand ea nici macar nu-si are rostul? De ce cand altii au aceeasi nevoie de tine, tu nu o poti oferi la randul tau? DE CE ESTI FALS/A? De ce ceri ceea ce tu nu poti oferi? De ce vrei ca toata lumea sa gandeasca la fel ca tine? De ce vrei ca parerile celorlalti sa fie aceleasi cu parerile tale?

Orice om are dreptul la o parere proprie, la libera exprimare, are dreptul sa fie ascultat si mai ales inteles. Detest oamenii falsi, oamenii care nu au curajul sa spuna raspicat si verde-n fata ceea ce simt, oamenii care se feresc si care intotdeauna cauta si gasesc motive penibile pentru a te putea refuza, sau care prefera sa vorbeasca cu tine doar din complezenta. Oare cine-i obliga sa faca asta? Si mai ales de ce au impresia ca cineva ii crede atunci cand rostesc anumite cuvinte?

Cine oare e perfect pe lumea asta? Fii tu schimbarea pe care ti-ai dori sa o vezi in oameni! 🙂

V-am pupat! 😉

0 Replies to “Nu cere ceea ce nu poti oferi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *