Oamenii de care avem nevoie in viata

Odata cu inaintarea in varsta ajungi sa percepi anumite lucruri intr-un mod diferit…ajungi sa realizezi ca in viata, daca s-ar putea si ar fi cumva posibil, ai nevoie doar de anumite tipologii de oameni. Realizezi ca pe parcurs totul se schimba, vezi viata cu alti ochi si iti dai seama de faptul ca trebuie sa intelegi ca fiecare om intalnit de-a lungul timpului a avut un rol principal, sau un rol secundar in viata ta. Sau…a avut un rol pozitiv, sau negativ in formarea ta.

Si daca totul ar fi roz si viata ar fi doar cu suisuri si deloc fara coborasuri, cred ca acestia ar fi oamenii de care am avea tot timpul nevoie in viata intr-o ordine aleatorie:

1. Oamenii care STIU sa asculte. Ei sunt oamenii poate cei mai apreciati de mine si in mod sigur de toti ceilalti. Am avut si am cunostinte care mi-au dovedit ca pur si simplu numai ele exista pe lumea asta si ca doar ceea ce spun sau ce povestesc ele, este foarte important! Am insa si cativa oameni care STIU si POT sa asculte parerile altor oameni. Sau poate mai degraba, care VOR sa asculte. E mare lucru sa te poti opri la un moment dat si sa il lasi si pe cel de langa tine sa-si spuna ideea. Din pacate, multi dintre noi nu cunoastem inca modul in care ar trebui s-o facem.

2. Oamenii care SIMT ca ai nevoie de ei. Sunt aceia care simt si vor sa-ti fie alaturi atunci cand stiu ca esti in impas. Sunt acele persoane care te cunosc suficient de bine si care ar fi in stare sa faca orice sacrificiu pentru a te ajuta si pentru a te face sa nu te simti niciodata singur.

3. Oamenii care iti doresc intotdeauna BINELE. Pentru ca inevitabil vor exista intotdeauna si aceia care nu se pot bucura atunci cand esti bine. Pare greu de crezut dar aceste persoane, acesti oameni care-ti doresc binele sunt greu de gasit in zilele noastre. Sau chiar din ce in ce mai greu de gasit!

4. Oamenii care te INTELEG. Exista si acestia, dar din punctul meu de vedere la fel…din ce in ce mai rar; nici macar oamenii de langa tine, persoanele apropiate, sau chiar prietenii nu te mai pot intelege. Sunt acei oameni care au impresia ca scuzele exista si sunt cele mai bune doar pentru ei, dar niciodata pentru ceilalti. Problemele exista doar pentru ei si nicidecum pentru tine. Tu nu poti avea dreptul sa ai probleme, insa ei intotdeauna DA!

5. Oamenii care iti sar in ajutor. Cu siguranta de ei vom avea intotdeauna nevoie! Printre ei, poate cei mai importanti sunt parintii. Dar bineinteles si prietenii, care daca iti sunt cu adevarat prieteni, fac orice pot sa iti sara in ajutor atunci cand ai nevoie.

6. Oamenii pe umarul carora sa poti plange. Pentru ca in viata mai sunt si momente sensibile sau momente tensionate…si e bine sa stim ca in apropierea noastra exista si cineva pe umarul caruia sa putem plange.

7. Oamenii care ne iubesc. De ei avem nevoie in permanenta. De un sot iubitor, de parinti iubitori, de prieteni iubitori, de intreaga familie.

8. Oamenii care ne apreciaza. Pentru ca este important sa stii ca esti apreciat pentru ceea ce esti, pentru ceea ce realizezi si pentru felul tau de a fi! Astfel, parca ai mai mult curaj sa poti merge mai departe, parca te simti mai bine in pielea ta.

9. Oamenii care ne sustin si ne incurajeaza. Atunci cand cineva iti sustine ideile, atunci cand te incurajeaza, cand crede in fortele tale si in ideile tale, totul devine mai simplu. Conteaza enorm sa stii si sa vezi ca cineva are incredere in ideile tale si ca iti apreciaza conceptiile. Te simti implinit si simti ca nu muncesti degeaba si ca esti apreciat pentru tot ceea ce intreprinzi.

10. Oamenii care te fac sa ZAMBESTI. Pentru ca nu trebuie sa treaca o zi in care sa nu zambim. Intotdeauna avem nevoie sa ne aflam in preajma acelor oameni plini de umor, de buna-dispozitie. Avem nevoie sa ne bine-dispunem, sa radem, sa glumim.

Cu siguranta mai exista multe alte tipologii de oameni de care avem nevoie in viata; asa ca va las pe voi sa completati. 🙂

Dupa-amiaza frumoasa! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *