Ședință foto în 3

Fotografia nu este a privi, este a simți. Dacă nu poți să simți ceea ce privești, atunci nici nu îi vei putea face pe ceilalți să simtă ceva când îți vor privi fotografia.” (Don McCullin)

De câteva zile tot postez pe contul de facebook fotografii care mai de care mai frumoase, mai interesante și mai captivante… (acum nu că e vorba despre mine, soțul meu și a noastră “bebelușă” Tasha, dar chiar sunt cele mai frumoase fotografii)! Ca să fiu mai explicită, acesta a fost cadoul nostru pentru luna Octombrie, având în vedere că pe data de 2 am sărbătorit 7 ani de când ne-am căsătorit, iar pe 26 am împlinit 11 ani de când ne-am cunoscut.

După ce au văzut câteva dintre aceste fotografii, mulți dintre prietenii noștri ne-au adresat aceleași întrebări: cum a fost la ședința foto? Cum s-a petrecut totul? Ce trebuie să faci? Cum trebuie să fii? Cum trebuie să stai? Pentru noi a fost absolut minunat, o zi superbă cu multe zâmbete și chiar chiar râsete în hohote cu gura până la urechi.

Sinceră să fiu, nici eu nu mai făcusem o ședință foto exact de acum 7 ani, așa că am fost destul de stresată la început gândindu-mă la faptul că nu mă prea pricep să adopt poziții pentru fotografii…dar așa cum am zis, asta a fost doar pentru început! Fiindcă imediat ce ne-am acomodat cu cele două profesioniste care ne-au fotografiat o zi întreagă, totul a început să meargă de la foarte bine în sus! Am avut parte de două persoane extraordinare care pe tot parcursul ședinței au știut cum să ne fie aproape, cum să ne ajute în a adopta poziții corecte pentru fotografii perfecte și au reușit ca prin creativitatea lor să obțină cele mai frumoase fotografii pictate cu lumină naturală.

 

Ce ne-au făcut să înțelegem Diana și Mirela căci așa se numesc cele două simpatice și împătimite ale fotografiei, a fost că tot ceea ce trebuie să faci în timpul unei ședințe foto, este să fii tu însăți/însuți! Să faci abstracție de cei ce te fotografiază mai ales că de cele mai multe ori nici nu-i cunoști prea bine, să nu-ți pese dacă cineva de pe stradă te privește în acele momente, să nu te simți rușinat, frustrat, ci pur și simplu să încerci să fii tu, să fii cât de natural poți și să trăiești momentul de care în mod sigur îți vei aminti întotdeauna cu drag și cu zâmbetul pe buze! 🙂

 

 

 


Pentru noi, chiar și pentru Tasha lucrurile astea au contat enorm! Faptul că Diana și Mirela au reușit să devină fără doar și poate cele mai bune prietene ale noastre încă din primele 5 minunte, a însemnat totul! Au reușit să ne facă să ne simțim confortabil, fiindu-ne extrem de simplu să ne detașăm de toate emoțiile și nenumăratele gânduri cu care plecaserăm de acasă. Atunci când fotograful râde cu tine de orice tâmpenie ai face sau de orice poziție ciudată ai adopta și nu îți dă impresia că râde DE tine, înseamnă totul pentru el! De ce pentru el? Fiindcă pozele pe care le va face folosindu-te drept model, în mod sigur vor ieși naturale, simple și nu cu priviri “încordate” sau false.

 

 

Cred că cea mai de preț calitate pe care un fotograf ar trebui s-o aibă, este pasiunea! Pentru că pasiunea duce la plăcere, duce la dorința de cunoaștere și la perseverență. Apoi, trebuie să fii sensibil și receptiv la tot ceea ce se petrece în jurul tău; prin sensibilitatea ta obții frumusețe, naturalețe și claritate în fotografie. Un fotograf bun, este un mic regizor; tot timpul va trebui să conceapă un mic scenariu pentru cele mai interesante fotografii, să rămână concentrat și mereu creativ :). Despre Diana Onu și Mirela Scarlatache Danciu, pot spune decât atât: dețin înzecit toate aceste calități și sunt pregătite oricând pentru o nouă provocare, indiferent dacă ar fi să alegeți voi scenariul!

 

 

Pentru noi, ziua de 4 Octombrie 2017 a fost absolut minunată! A fost o altă zi în care am reușit înainte de orice să fim noi înșine, să fim la fel de naturali ca și acasă, să ne iubim la fel de mult și de ce nu să ne sărutăm poate mai mult decât am fi facut-o într-o zi obișnuită. 🙂 Toată naturalețea și simplitatea noastră le-o datorăm celor două super profesioniste, Diana și Mirela, cărora le mulțumim încă odată pentru acest cadou de suflet plin de valori sentimentale!

 

 

Pe Diana Onu și Mirela Scarlatache Danciu le puteți contacta oricând pe Facebook pentru diferite evenimente din viața voastră, ședințe foto, sau de ce nu, pentru o prietenie adevărată și o zi plină de zâmbete. 🙂 În plus, dacă vreți să aflați mai multe despre călătorii și detalii despre ceea ce ați putea vizita în diferite țări, vă invit să vă delectați citind blogul Mirelei About various things! Cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută avându-le prezente la evenimentele voastre pe Mirela și Diana! Veți rămâne cu amintiri de vis, cu momente de neuitat și fotografii superbe!

Pe curând! 😉

 

         Alături de Diana şi Mirela la final de şedință

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *